Samen met een ‘topteam’ hebben wij een Plan van Aanpak ingediend voor de ontwikkeling en realisatie van een woontoren in de nieuwbouwwijk Heistraat Noord in de Gemeente Waalre. Randvoorwaarde: toonbeeld van duurzaamheid!

Het plan gaat uit van een woontoren van zes bouwlagen volledig uitgevoerd in hout. Met een draagconstructie van CLT (kruislaaghout) als basis gecombineerd met een industrieel geproduceerde houten buitenschil geïsoleerd met houtvezel (Rc=10). 

Om de lokale biodiversiteit te vergroten hebben wij oplossingen geïntegreerd in het bouwsysteem om dieren en insecten een thuis te bieden in de woontoren. Door een integraal proces met bijvoorbeeld het IVN, Instituut voor natuureducatie, omwonenden en schoolkinderen kunnen we samen invulling geven aan de ontwikkeling van dit unieke project.

We zijn trots dat we als 2e uit de bus zijn gekomen bij de beoordeling van dit plan!

Bouwbedrijf van Gerven B.V. (ontwikkelen en bouwen)
Verheijen Smeets Architecten (ontwerp en duurzaamheid)
Beerkens Bouwadvies (duurzaamheid en bouwtechniek)
IKL Limburg (landschap en ecologie)
NEXUS | vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling & gebiedcommunicatie(ontwikkelen, participatie en gebiedscommunicatie)