Verschillende straten in “Oud Maasbracht” worden de komende jaren heringericht. De uitvoering van de herinrichting is door de gemeente Maasgouw gegund aan BLM Wegenbouw B.V. uit Wessem. 

De gemeente Maasgouw heeft samen met de inwoners bepaald hoe de wijk in “Oud Maasbracht” eruit komt te zien. Voor de gemeente was dit een niet eerder toegepaste vorm van burgerparticipatie. Niet alleen vóór de realisatie maar ook tijdens de uitvoering blijft er veel contact met de bewoners. Om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente ons aangesteld als omgevingsmanager of hoe wij het liever noemen: manager gebiedscommunicatie.

De belofte van gebiedscommunicatie is het draagvlak van een project te verbeteren zodat de weg vrij is om voortgang te maken. Uiteraard op een manier die aansluit bij de omgeving.

Omgevingsmanagement en communicatie gaan hand in hand. Wij zijn ter plaatse het aanspreekpunt voor niet technische vragen uit de omgeving en zorgen voor de verdeling van informatie via verschillende kanalen.

Door middel van regelmatige updates en een maandelijkse vlog op de Facebookpagina voor de herinrichting van gemeente “Oud Maasbracht” kan de omgeving de ontwikkelingen volgen.

Meer weten over dit project?