Vrijdag 16 februari j.l. hebben we samen met de leden van Bouwgroep Hunsel het glas geheven op een succesvolle eerste fase van het project Bouwgroep Hunsel. Tevens werd aan de projectlocatie Halerse Paad een bouwbord onthuld. Na het samen met de geïnteresseerden ontwikkelen van een nieuw plan door ConceptCloudt voor de percelen zijn vijf van de zeven percelen inmiddels verkocht aan de nieuwe eigenaren.

Op de projectlocatie zullen woningen voor verschillende doelgroepen worden gebouwd: ouderen, jongeren, gezinnen met kinderen en starters.

De twee overgebleven percelen worden door @nexus samen met twee starters uit Hunsel ontwikkeld. Inmiddels is een bouwteam geformeerd waar de jongeren deel van uit maken, zo krijgen ze volledig inzicht in het ontwikkel- en bouwproces en kunnen ze uiteraard meebeslissen over hoe hun eigen woning gerealiseerd gaat worden.

De woningen zullen worden uitgevoerd in HSB (Hout Skelet Bouw). De woningen zullen zo duurzaam mogelijk uitgevoerd worden om het energieverbruik te minimaliseren.

 

Meer weten over dit project?